keskiviikko 9. elokuuta 2017

Suven herkuilla vaivattomasti ja kevyesti


Suomen suvi on ollut ja on suurenmoinen. Ikinä ei ole puutarha ollut kuin nyt ja aikaa on jäänyt tehdä muutakin kastella iltakaudet, joten nautinnon puolella on menty. Lisää on istutettu vain Suokukkaa, Andromeda 'Blue Ice' atsaleoiden seuraksi, muuten ollaan otettu kaikki kesästä irti ja se jatkuu: uiminen, grillailu, chillailu, kirjat, unelmien kirjailut, kaiken ihmettely. Siilit iltaisin kupeillaan, hämärtyvät illat, yön eläimet, pienet rapinat, kynttilä hurrikaanissa ja lepakot suih, suih....


Mansikoita on pakastettu ja nautittu silleen tai kera valkohomejuuston. Tänään vielä yksi satsi pakkaseen ja sitten alkaakin jo mustikoiden pakastaminen. Mieluusti nautimme satokauden antia myös sen ajassa, joten mansikoita on nautittu varmaan kilo päivässä kahdestaan ja vieraillekin on tarjottu. Silti niitä on kakkospakastin jo melkein täynnä, illalla jo ihan täynnä. Kantarelleja on löydetty omasta lehdosta sen verran, että on makuun päästy, mutta nyt lähdetään kaupoille, sillä illalla


nautimme kantarelli-pinaattifrittataa. Pieni paussi grillailuun, ihan päivän verran:) Jälkkärinä mansikoita valkohomejuustolla. Huomenna jotain grilliruokaa ja iltapalana cantaloupemeloonia, joka on säädyttömän herkullista ihan silleen tai

meloonisalaattina.


Ensi viikolla sitten cityyn ystävän kanssa Pöllöwaarin herkuista nauttimaan. Sieltä minä tuon kolmen melonin salaatin löysin.

Nyt viikonloppuna tulossa kirjaa, joten ollaan linjoilla♥

Love
Leena Lumi

Hugh Williams

30 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Saila, tätä Suomen suvi tarjoaa ja metsässä vielä mustikoita.

      <3

      Poista
  2. Mansikoita valkohomejuustolla, kuulostaapa herkulta. En olekaan kokeillut, kiitos vinkistä:)

    Kanttarellit juuri noin ovat ihania ja nythän niitä saa poimia jälleen.
    Kyllä tämä elokuu on vaan ihanaa aikaa!

    Maistuvaista ja kaunista elonkorjuukuukautta♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minttuli, se on yllättävän hyväö yhdistelmä. Meillä tänään Suomenjoen mansikoita valkohomejuustolla ilalla, ei siinä muuta tarvita. Ole hyvä.

      Oi ihana elokuu!

      Kiitos samoin sinulle♥

      Poista
  3. Oi, niin monet kesäherkut ovat kyllä parhaimmillaan juuri nyt. Minä kävin eilen lenkin yhteydessä poimimassa kantarelleja. Ja mansikat ja valkohomejuusto (tai paistettu halloumi, mun suosikki) on niin hyvä yhdistelmä.

    Ihanaa - elokuu! ♥

    T. Lumiomenan Katja

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Katja, tämä elokuun antavuus. Huomasin, että tuosta vain löysit sieltä kantarelleja. Mansikka on taikaa yksin ja yhdessä vaikka juustojen kanssa, se on iholle ja vatsalle hyväksi. Tuo lisäksi hyvää mieltä: Meillä illalla kummallekin puoli kiloa ja valkohomeuuston kera. Paljon kivampaa kuin tehdä hellan ääressä jotain soossia.

      Oi ihana elokuu♥

      Poista
  4. Kuulostaa ja näyttää hyvältä. Me olemme tänä kesänä grillanneet luvattoman vähän. Aion ottaa vahingon takaisin elo- ja syyskuussa, joista odotan lämpimiä pimeitä iltoja. Lomaa minulla on vain kaksi viikkoa, joten se ilo on kohta loppu:).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Paluumuuttajatar, onneksi grillaaminen ei ole pakko:) Me vain tykätään kun se on ulkoilmaelämistä ja grillattua ruoka on hyvää.Voisi vaikka sanoa, että paras suvi on nyt, kun satokin on mukana. Ja just tulimme uimasta. Huomenna grilliruokaa. Ota ilo irti illoista ja viikonlopuista. Suomen suvi on aina parhautta ja etenkin tästä kesästä osaan olla kiitollinen, kun on päässyt puutarhan kasteluissa vähällä työllä. Lämpimät pimeät illat ja pöydällä kynttilä hurrikaanissa...ach!

      <3

      Poista
  5. Elokuu on ihanaa aikaa! <3 Mansikat valkohomejuustolla kuulostaa yllättävältä ja kokeilunarvoiselta yhdistelmältä, kiitos vinkistä! Hyvää ja lämmintä elokuun jatkoa teille! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaisa Reetta, elokuu ja syyskuu <3 Se on herkkua, just taas söin uimasta tultua. Ole hyvä<3 Kiitos samoin sinulle!<3

      Poista
  6. Oijoi kaikille herkuille ja iso nam, mutta tuo kantarellipinaattifritata vie varmasti herkullisuudessaan järjen. Ihanaa loppuviikkoa Leena <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tiia, kokeile tuota frittataa, se on todella helppo ja herkullinen.

      Kiitos samoin sinulle Tiia<3

      Poista
  7. Ihania herkkuja:) Etenkin tuo kantarellifrittata, nam:) Kesä taisi olla sellainen mistä pidät, ei liian lämmin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jael, sua varten ihan tuon kanterellifrittatan löysin, mutta sitten tuli välisarjan suvi. Ja sitten on se lohilaatikko ja viikonloppuna taidan kokeilla ihan jotain uutta...

      Kesä oli ja on suurenmoinen. Tällainen suvi tekee hyvää puutarhalle ja sielulle. Olen kiitollinen.

      <3

      Poista
  8. Kyllä kesällä herkuttelu on niin helppoa. Mansikoita ollaan käyty poimimassa ja syömässä mansikkamaalla muutama kerta. Niitä on pakkasessa yllin kyllin, mutta vielä mieleni tekisi käydä keräämässä vähän lisää, heh heh. Mustikoita täällä on paikoitellen, mutta siippa ei ole vielä käynyt metsällä. Odotan myös innolla mustaherukoiden aikaa, rakastan herukoita ja mustia varsinkin.

    Nyt on ollut ihanat säät olla ulkona. Ollaan yritetty syödä aina kun on ollut mahdollista ulkona -eli pienellä parvekkeella. Aamiaisaikaan on liian kylmä, tai en meinaa mahtua paksuihin varusteisiini, mutta iltapäivällä aurinko jo paistaa. Eilen täällä oli upea ukkossää. Sisällä ollessa sitä oli ihanaa katsoa. Kun ukkosrintama oli ohitse, taivas oli erikoisen värinen, sellainen kellertävä, joka vahvisti kaikkia värejä moninkertaisesti. Oli kuin olisi saanut aivan uuden näköaistin... olisipa aina sellaiset värit :)

    Ihanaa sunnuntaita teille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Birgitta, kunpa aina näin. Komppaan A:a eli vielä yksi satsi mansikoita:) Mustikoita on, mutta ensimmäistä kertaa ne ovat pieniä. Satanut on kiitettävästi, mutta miten oli kukinta-aikaan pölyttäjien laita. Kaupassa pe samanlaiset pienet mustikat maksoivat 49 euroa 5 kiloa eli ei tullut mieleenkään maksaa tuollaista hintaa. Minäkin seison mustaherukoiden kypsyttyä puutarhassa suoraan pensaista syömässä. Hävitimme kaikki uudet lajikkeet ja jaoimme vanhaa, jonka nimeä edes emme tiedä. Tämän talon ensimmäinen rouva, on tuonut kauan sitten sitä herkullista, mehukasta äitinsä puutarhasta Pohjanmaalta-

      Paremmat kuin koskaan!Sama täällä eli ulkoruokinnassa ollaan oltu. Eilen illalla hurrikaanissa tuli, sataa ropotti pienesti, mutta oli lämmintä, joten erityisen kiva oli istua terassilla syömässä. Me otettiin jatkoaika ulkona salamoiden takia: Se oli niin kaunista.A. taisi kuvata sen kellertävän taivaan...

      Kiitos samoin teille!

      ♥♥

      Poista
    2. Vanhat mustaherukkapensaat on muuten ihan eri laatua kuin nämä uudet (ainakin minusta). Me saimme palstaamme vanhoja kotimaisia lajikkeita, jotka olivat superhyviä. Nyt kaipaan niitä niin kovasti.

      Ihanaa että voit mennä vain pihalle ja syödä suoraan pensaasta herukoita. Sen parempaa aamun aloitusta ei olekaan :)

      Oltiin A:n kanssa ihan suut ymmyrkäisenä siitä illan kauneudesta. Parvekkeen matto on vieläkin läpimärkä siitä ukkossateesta, joten aika moisesti tuli vettä. Puitakin on mennyt tässä lähistöllä, ainakin neljä isoa koivua. Jokin onni oli, että yksi oli kaatunut kontin päälle eikä autojen ja muut nurmelle tasaiselle kohdalle. Eli suurimmilta vahingoilta on ainakin tässä lähistöllä selvitty :)

      Poista
    3. Birgitta, marjat ovat suuret ja makeammat. Häövutunne kaikki Mortit, Vertit ja Öjebyt yms.

      No, olen siellä kyllä illasta, sillä en ole aamuihminen. Kukumme kuin teinit helposti yli puolen yön.

      Ilta oli uskomaton!<3 Teillä taisi olla siellä ismpi myräkkä. Meillähän on satanut tasaisesti koko suven, joten nyt saimme sellaista romanttista sadetta ja päälle vielä ne salamat. Meiltä tuo myrsky puuttui.

      Poista
  9. Ihania herkkuja! <3 Samaa mieltä kuin moni kommentoija - kyllä kesällä syöminen on ihanaa, kun tuoretta riittää ja herkkuja voi taikoa helposti ja nopeasti. Meillä oli eilen viikonlopun kunniaksi kunnolla juustolla kuorrutettu kasvisgratiini torilla ostetuista kasviksista - ai että. :) -Taru

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Taru, nyt on aika!<3 Suviruoka on helppoa ja herkullista, eikä välttämättä lämminruokaa vaan vaikka salaattia. Ainakin toinen päivä aterioista, joka meillä illalla myöhempään, kun kaksi aikuista, voimme elää nyt näin:) Gratiinit ovat helppoja tehdä ja herkullisia nauttia.Etsin nyt jotain ihan uutta, kun yritän edes kerran vuodessa murtaa samojen ruokien kaavaa. Sen pitää olla kalaa, sitä aletaan valmistaa myöhemmin syksyllä uunissa ja siinä ei välttämättä tarvitse olla perunaa, mutta kaipaisin kasvisten oheen pinaattia, kantarelleja, jotain uutta...

      <3

      Poista
  10. lapsenlapsemme juoksevat kalliollamme ja popsivat kaikenlaisia marjoja ❤️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hannele, mutta he ovat niin fiksuja, että eivät napostele näsiän marjoja. Meillä on lehdossa näsiää eikä ikinä Merille käynyt kuinkaan. Ja ovathan selajnkin marjat myrkyllisiä ja monet kasvit.

      Yritin kasvattaa mesimarjaa, mutta ei se onnistunut.

      Poista
  11. on olemassa kahta seljaa; rypäleselja myrkyllinen punaisin marjoin, toisessa mustat marjat josta voi tehdä chutney.

    (sataan vuoteen ei lapset vaurioituneet myrkyllisistä marjoja, mut tavallista et pienet juo grillin sytytysnestettä ja joutuvat sairaalaan)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hannele, tiedän. Meillä vain aika hassua, kun linnut syövät niitä punaisiakin...

      Samaa mieltä ja kuullut. Joktut kauhuissaan isojen puutarhojen myrkyllisistä marjoista lasten takia. Meillä iso piha ja ziljoona myrkyllistä kieloa, näsiä, seljaa mitä vain, mutta eivät pihalle leikkineet lapset alkaneet mitään myrkkymarjoja syömään. Eivät myöskään koirat. Tuollaista grillin sytytysnestejuttua en ole kuullutkaan...Kauheaa!

      Poista